Eesti rahvamajade nädal pealkirjaga “Meie inimesed” toimub 14.-20. oktoobrini 2024 üle kogu Eesti. Teist korda toimuv rahvamajade nädal keskendub tänavu kohalike inimeste lugudele ja panusele kogukonna arengusse.

Rahvamajade nädala eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust rahvamajade vajalikkusest ja olulisusest, tagada kultuuri ja rahvusliku identiteedi hoidmine ja rahvamajade areng. Selle aasta eesmärk on tutvustada ja tunnustada rahvamajades tegutsejaid. Olgu need lavapealsed või lavatagused inimesed, saalis viibivad taidlejad või publik  – kõik nad annavad oma panuse meie kultuurielu rikastamisse ja rahvamajade elujõulisuse tagamisse.

Rahvamajade nädalast on oodatud osa võtma kõik Eestimaa rahvamajad registreerides oma osalus MHK 16. september SIIN. Ürituste koondinfot jagame ERMÜ kodulehel ja Facebookis.

Toimumas:
19.-20. oktoober Avatud kultuuriseltside päev(ad). Osaleda võivad kõik seltsid, kes hoolitsevad kogukonna kultuurielu eest. Võimalus kultuuriseltsidel külla tulla rahvamajja või vastupidi. Lisainfo peagi www.rahvamaja.ee.

*Rahvamajade ümarlaud veebis. Lisainfo peagi.

Sel aastal keskendume inimestele, kes oma tegevuse ja pühendumisega loovad ja hoiavad elus meie kultuuri ning kogukonnavaimu. Kuidas teha nädal “Meie inimesed” nähtavamaks?

  • Jaga sotsiaalmeedias ja kodulehel oma inimeste tegemisi ja lugusid.
  • Paku kohalikule ajakirjanikule, omavalitusele sotsiaalmeedias või valla lehes mõne “meie inimese” tähtsust tõstatada.
  • Korraldage võistlusi, kus inimesed saavad esitada oma fotosid või lugusid, mis on seotud teemaga “Meie inimesed”.
  • Julgustage ka kogukonnaliikmeid jagama fotosid ja videoid oma ettevalmistustest ning sündmustest. Sotsiaalmeedias kasutada teematrelle #meieinimesed #eestirahvamaja #eestirahvamajadeühing

Reklaammaterjalidel kasutada ühtset visuaal (peagi ERMÜ kodulehel).

Lisainfo:

Kaire Kannistu
ERMÜ tegevjuht
rahvamajadeyhing@gmail.com – tel 58583385

www.rahvamaja.ee